Надпреварата от категория АТР 250 в Неапол прикова вниманието към

...
 Надпреварата от категория АТР 250 в Неапол прикова вниманието към
Коментари Харесай

Празник в Италия: Музети изнесе нов безупречен мач в Неапол и оформи финал с Беретини!

 

Надпреварата от категория АТР 250 в Неапол прикова вниманието към себе си най-вече поради кошмарните условия, при които трябваше да се организира, подбудени от проблеми с настилката. Това обаче не се оказа спънка за локалните представители и откакто по-рано през днешния ден Матео Беретини се класира за финалния конфликт в турнира, след това Лоренцо Музети съумя да оформи мечтан край за домакините. Той изигра трети следващ праволинеен мач в италианския град, с цел да преодолее съпротивата на Миомир Кецманович с 6:3 6:4 след час и половина престой на корта. 

Началото на дуела ни направи очевидци на редица първокласни осъществявания, които по-често идваха от страна на локалния любим. Обратно на видяното до този миг, Кецманович пръв се откри за нескончаем интервал към главната линия и проби неуверения сервис на международния номер 24, с цел да излезе напред с пробив задатък при 2:1. Музети обаче по никакъв метод не се трогна от случилото се, като даже го употребява за мотивация и показва безспорния капацитет, с който разполага, прилагайки вариативност и разновидни техники в ударите си, с цел да завоюва пет следващи гейма, с което и откриващия сет.

Във втората част равновесието на силите още веднъж се завърна на корта, като сърбинът сподели уменията си в атакуващ проект. Внезапен спад и липса на първо подаване помрачиха самобитния подем в конфликта на Кецманович, до момента в който италианецът беше все по този начин праволинеен пред разкрилите му се шансове и осъществя пробив, доближавайки се оптимално до успеха. Музети продължи да поддържа извънредно високо качество в миговете си на сервис и без да оставя, каквито и да е шансове пред международния номер 30, постави точка на разногласието, с което се класира за финала в италианския град.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР